Cine este Julea Stefan?

Una dintre maximele specifice lumii din salile de judecata ne trimite in vremurile oratorilor cu toga care sustineau, nici mai mult, nici mai putin ca „Ius est ars boni et aequi„. Adica justita este arta binelui si a echitatii.
In zilele noastre insa, ne vom permite sa completam acest dicton cu traducerea latina a unei expresii romanesti : „Volens, nolens, agheasmus Gregorius bibet” (Vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma).
In paginile acestui blog, pe langa multe altele voi incerca sa fac legatura intre cele doua cu exemple din practica, prezentand totodata cititorului lumea justitiei din interior.

Cine sunt?

Nepot de avocat, m-a fascinat intotdeauna lumea celor in roba care incearca sa-si puna amprenta asupra problematicilor sociale. Chiar si acum, la loc de cinste in biroul meu, troneaza diploma de avocat a bunicului meu eliberata la 8 mai 1937. O piesa de muzeu, atat de draga sufletului meu.

Asadar am absolvit in anul 2000 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir intrebandu-ma unde ma vor purta cararile vietii.

In primii ani am lucrat ca si consilier juridic la o societate comerciala de nivel mediu din Alexandria, axata in principal  pe productie in industria usoara. Apoi mi s-a oferit sansa de a lucra intr-o companie nationala de asigurari, unde experienta mea a inceput sa capete contur. In paralel, am deschis o societate comerciala cu profil de consultanta juridica.

In toamna anului 2006 m-am hotarat  sa imi incerc sansa in meseria pe care mi-o doream.  La aceasta decizie au contribuit atat indemnurile unui bun prieten avocat cat si recursul in interesul legii prin care se interzicea desfasurarea unei activitati juridice printr-o astfel de societate comerciala. Astfel am intrat in Baroul Teleorman si m-am inscris la cursurile Institutului de Pregatire si Perfectionare al Avocatilor, absolvindu-l in anul 2008.

In acelasi an am aderat la o societate internationala informala de tineri avocati, infiintata in anul 2000, in Australia de catre societatea de avocati Tan&Tan Lawyers din Perth, Australia.

Astfel, din 2007, folosind experienta anterioara acumulata, imi desfasor activitatea aproape in toata tara, incercand sa ofer clientilor mei servicii premium intr-un mediu social si economic afectat de crize si de miscari socio-politice.

Reclame

 
%d blogeri au apreciat asta: